Sjuk vovve. :(

Nu börjar vi komma iordning lite här hemma i alla fall. De flesta kartongerna är nere i källaren och det som ska vara uppackat är uppackat och behöver "bara" organiseras nu. Vi ska köra sista rycket i morgon här, idag finns ingen ork.

Jag och mamma har precis varit nere hos veterinären med Zita. Hon har varit jättekonstig sedan igår. Hoppar inte upp och ner i soffan eller sängen som hon alltid gör annars. Skriker till och skakar när man rör vid henne osv. Veterinären klämde och kände på henne och tog blodprov och drog slutsatsen att plutten har ont i ryggen. Hon fick smärtstillande som hon ska ta en gång/dag i en vecka så får vi se sedan hur det är. <3

Ikväll ska jag och några kompisar iväg och bowla. Får se hur det går. Brukar vara hyffsat värdelös och idag lär jag knappast vara bättre eftersom jag har ont i ryggen efter att ha burit kartonger och en massa andra tunga grejer flera dagar i rad.

Fullt upp.

Det är väl hög tid med en uppdatering här kan man tycka. Veckan har gått i en rasande fart. Här är en "kort" sammanfattning:

Måndag: Var i skolan och ledde musikpass. Hade trafiktema. Det var skojsigt!
Tisdag: Litteraturseminarium hela dagen!! Galet tråkigt och tröttsamt för hjärnan!
Onsdag: Planering inför didaktiskt seminarium. Överhängande trötthet efter gårdagen. Inte särskillt kreativt. Åkte med fina Sussie hem för lite, eller ganska mycket tjöt i Småland. Hemskans trevligt!
Torsdag: Hade didaktiskt seminarium. Gick bra. Hade med mig Sussie hem en sväng (fick inte nog av varandra). Fortsatte med det jag hållt på med titt som tätt under hela veckan, nämligen packandet. Fick besök av finaste Pernilla som stannade över natten.
Fredag: Föreläsning/workshop: skriva texter. Gick sådär. Blev hämtad av mamma vid skolan, åkte hem. Mötte Bengt-Åke och en stund senare och flyttandet var i full gång ett par timmar.
Lördag: Åkte en sväng till Ikea med mamma. Köpte mer än vi skulle ha, som vanligt. Kom hem och började fixa iordning med kläder och sådant. En liten bit på vägen mot ordning i alla fall. Åkte med Pernilla hem till Johanna en sväng. Spelade lite tv-spel och kollade på film. Trevligt! :) 

Nu: Sova. Ska försöka återkomma med tätare uppdateringar framöver. ;)

Trötter.

Jag är trött, trött, trött. Jättetrött. Somnade inte förrän vid 03.30 inatt och vaknade 30 minuter senare av att Oscars väckarklocka ringde. Somnade om hyfsat snabbt och vaknade 05.00 igen när min väckarklocka ringde. Har spenderat dagen på VFU'n idag. Trevligt som alltid. 

Nu sitter jag i soffan. Vi har Isabell över som sällskap, hon lånar vår tv för att se på hockeyn. :P Det är ganska underhållande att titta på. Henne alltså. Hon är lite hetsig. :P

Ang. utmaningen.

Fick en kommentar om utmaningen och ja, det går ju inte alls som ni ser. Faktum är att jag insåg redan dagen därpå att det inte skulle fungera eftersom jag inte har någon lust att vara en av de som sitter och fotograferar sin mat bland folk. Jag skulle absolut kunna göra det hemma, men själva syftet med utmaningen skulle ändå försvinna. Får komma på något annat i stället. Snart åker Oscar till Stockholm och då borde det automatiskt bli bättre med kosthållningen. Av någon anledning har jag lättare för att äta bra när jag är själv.

Ikväll blir det bio. Hoppas att ni alla får en jättetrevlig kväll! :)

Livsstilsförändring

Jag och många andra överviktiga har ofta fått höra att "det är ju bara att äta mindre och träna mer" för att vi ska kunna gå ner i vikt. Visst, det finns en poäng i det såklart. Men riktigt så enkelt är det inte. Det jag håller på med just nu är en enorm förändring. Jag måste lära mig att ändra mitt sätt att tänka och vara. Jag måste vänja mig av med vanor som har tagit mig flera år att skaffa. Det är ingenting som kommer hända över en natt, även om man ofta haft förhoppningar om det med alla pulverdieter och allt man har testat. Jag ger inte upp, även om det kanske står still eller kanske till och med ökar på vågen igen så har jag gett mig fan på att jag ska klara det.

Jag kan tänka mig att det märks tydligt i bloggen när jag är mer peppad och lyckas än när det går dåligt. Jag är inte samma glada person när jag misslyckas, vilket också känns helt naturligt. Att jag dessutom är ett känslomässigt vrak i övrigt spelar ju sin roll också såklart. ;)

När jag började träna på Sportlife hade jag ingen personlig tränare. Däremot hade jag något som på många sätt fungerade bättre än en personlig tränare. Jag hade en riktigt bra träningskompis. Någon jag kunde prata om allt med och verkligen öppna mig för när det gällde inte bara vikten utan livet i allmänhet. Jag kan fortfarande öppna mig helt för henne, men eftersom hon numer bor längre bort (saknar dig!) kan jag inte längre träna med henne. Vi inte bara tränade ihop, vi tävlade emot varandra också vilket för mig var otroligt peppande. Jag behöver mer än bara mig själv för att lyckas. I nästa inlägg kommer en utmaning som jag själv hittat på för att sparka mig själv i rumpan.

Tentan gick bra, I think

Tentan idag gick bra. Tror jag. Jo, det gjorde den nog. Hämtade dessutom ut mitt arbete från förra kursen som äntligen blivit godkänt! 

I morgon blir det till att åka till vfu'n. Blir nog bra det. Sedan är det helg! :)

Sockerfusk och tenta.

Fuskade med sockret idag. Crap! Helt värdelöst att gå och handla när man redan är hungrig, det följer alltid med något som inte ska komma med. Menmen, bara att köra på som om ingenting har hänt. :)

Det här är nog första gången någonsin som jag inte känner att jag har panik inför kommande tentan som är i morgon. Tentan är på noter, totvärden, transponering och sådant. Ganska kul när man väl har fattat grejen. Tror jag kommer sätta den tentan, hoppas det. Fick full pott på övningstentan som jag gjorde idag. Nästan. Gjorde ett slarvfel om jag ska vara ärligt men man är ju förhoppningsvis lite mer eftertänksam under själva tentan.

Ikväll är jag både rastlös och trött samtidigt. Sjukt irriterande. Tror jag behöver röra på mig i morgon men har inte bokat in något nytt pass med min PT. Glömde helt av att smsa henne och vill inte sätta press på henne genom att höra av mig dagen innan jag vill träna heller. Bokar in ett för nästa vecka i stället så får jag köra något eget hemma eller ta långpromenad eller ja, något ska jag nog komma på. Zumbat är nedpackat i någon kartong någonstans, gymbollen likaså. Aja, det löser sig.

Nu ska jag sitta och läsa lite strunt på familjeliv och bara samla kraft inför tentan. Wish me luck!

Hungrish

Jag är galet hungrig trots att jag ätit. Sockerbristen som luras och säger till min kropp att jag är hungrig fast jag inte är det egentligen. Sjukt irriterande. 

Idag har det inte blivit alltför mycket gjort som jag hade tänkt. Var nere vid maxi en sväng, glömde köpa toapapper så måste ner i morgon igen. Typiskt. Utöver det har jag tvättat, hängt med en sinnessjuk Isabell (no offence), tittat på film och rensat galet mycket papper. 

Nu tänkte jag sova. Ska försöka komma upp hyfsat i tid i morgon och få i mig frukost för en gångs skull och ta och städa iordning i lägenheten. Man skulle kunna tro att det blir mindre skit att ta tag i när man packar ner halva lägenheten men inte då. Det är saker överallt! Godnatt!

Packat..men inte riktigt klart

Nu så har jag landat i soffan efter ett par timmars packande. Som jag nämnt tidigare flyttar jag till Göteborg i slutet av april men det finns inte så många tillfällen då jag har tid att packa innan dess bortsett från denna helgen. Oscar är dessutom i Halmstad så jag får traska omkring här för mig själv i min egen takt och packa det jag tycker är väsentligt. Måste dessutom försöka vara lite eftertänksam när jag packar eftersom det är en del som jag ska ha med mig men som ska ner i källaren hos mamma.

Menmen, det blir nog bra. Nu tar jag kväll i alla fall. ^^

Nytändning.

Jag känner att jag har fått en nytändning för viktminskningen. ÄNTLIGEN! Vet inte vart den tog vägen sist men nu gäller det att se till så att den inte försvinner igen. Idag började jag dagen med att slänga ut godiset som fanns kvar. Rätt ner i papperskorgen. Som att slänga pengar, men det är det värt. Nu har jag ägg som kokar på spisen som jag tänkte börja dagen med. Dagen började sent och det är ju inte riktigt bra matvanor att börja med lunch men hey, ett steg i taget. 

Träningsvärk from hell har jag också. Rumpa och lår har fått ta stryk denna gången. Nu vet jag dock att det går över så det är inte lika illa som första gången då jag på allvar trodde att jag skulle avlida av träningsvärken, alternativt behöva kapa av benen.

Men nu säger min klocka att äggen kokat klart så jag återkommer senare. :)

Tisdagstrams

Skolkade halva dagen idag. Woopsie. Stack och tog långlunch med Sussie i stället. Gick igenom lite om nästa veckas tenta, blev inte mycket klokare. Tog oss en sväng till Knalleland där jag skulle införskaffa flyttkartonger som snälla Sussie hjälpte mig att köra hem. Tack! Gick runt i lite affärer och tog en fika innan vi stack hemåt. Hepphepp. 

Nu ska jag strax ta tag i disk och matlagning innan det blir sängen. Galet trött idag bara för att jag somnade på soffan 2 timmar igår eftermiddag så kunde jag inte somna på kvällen såklart. Värdelöst. Hoppas att det blir lite sömn inatt i alla fall. :)

Ofrivillig sovmorgon och filmtips!

Helgen är över, lägenheten är storstädad och jag är trötter. Lyckades försova mig i morse. Vaknade av att Sussie skickade sms 30 minuter innan jag skulle börja, men lyckades ändå bara komma typ 5minuter sent. Inte så illa pinkat med tanke på att jag var tvungen att skriva ut mitt paper innan. 

Slängde nyss upp ett riktigt bra filmtips i skolbloggen som jag minsann tycker att ni ska spana in. Lite ledsen att jag inte upptäckt filmen förrän nu men hey, bättre sent än aldrig. Kika in det vetja! :)

RSS 2.0