Fredag

Låt er inte luras. Jag har inte fått ordning på livet ännu. Men jag kände för att blogga lite. ;)

Idag har jag fått lite vettigt gjort i alla fall. Städat köket, välbehövt. Nu ikväll har jag skrivit några inlägg i skolbloggen så att det finns något att responsa på nästa vecka. Ska trycka in något ljudbesök också, eller alla tre som vi ska göra till och med kanske. Får se.

I morgon ska jag ta och städa järnet här hemma hade jag tänkt. Det behövs verkligen göras en storstädning. Dessutom behöver jag rensa papper och klädkammaren och grejer så att jag har koll på vart allting är. För i slutet på april flyttar jag nämligen hem till mamma i Göteborg igen. Tänkte börja packa först nästa helg då jag har gott om tid på mig, men vill gärna ha lite uppstrukturerat innan. När det gäller sådant är jag åtminstone bra på att ha framförhållning. ;)

Hälsan har kommit på sidospår. Ätit sjukt ohälsosamt, tagit bussen till och från skolan i stället för att gå. Det enda jag egentligen gjort den senaste tiden är träningspassen med min PT. Känns ganska kasst. Blir lättare att ta nya tag när flytten och allt är färdigt, men ska försöka ta tag i maten efter helgen åtminstone. Känns direkt när man börjar slarva. Orkar inte alls lika mycket på träningspassen då. Har fortfarande inte druckit en enda droppe cola sen 2 januari vilket jag är stolt över, men det känns som att det är hög tid att gå på nästa utmaning om jag vill ha några resultat av det hela vilket jag självklart vill. Men först får det bli lite sömn tror jag.

Lite kaos.

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Därav den dåliga uppdateringen. Har mått piss inatt. Illamående och huvudvärk from hell! Oklart varför. Känner mig dock bättre nu, lite huvudvärk som hänger kvar bara. Idag har jag äntligen fått tummen ur och ringt till min VFU-plats så jag ska ut dit på torsdag. Insåg härom dagen att det inte var så långt kvar på terminen och att det var hög tid att boka in en massa dagar nu. När jag sedan kollade i kalendern fick jag lite mer panik när jag insåg att det inte fanns så många dagar att lägga in VFU-dagar på. Men det ska nog ordna sig. 

Nu ska jag sätta mig och pilla lite med skolbloggen. Ska även sitta och komma på vad jag ska göra för aktiviteter med barnen när jag är ute på VFU. Har lite småförslag men inget som jag känner mig jättebekväm med ännu. Ska även strukturera upp när och hur jag ska tentaplugga och kanske även ta tummen ur och skriva paper till litteraturseminarium 3. Måste skaffa böckerna till 4e också. Heej framförhållning!

Får väl bli en liten bloggpaus till dess att jag känner att jag har ordning på livet igen. Just nu är allt bara kaos. Pöss på er!

Sjusovare?!

Jag vaknade 7.30 i morse. Tyckte det var alldeles för obehagligt att gå upp så tidigt på en ledig dag så jag återgick till sömnen. Vaknade 12.15!!! :O Hur är det ens möjligt? Trodde att jag skulle sova max en timma till. Inte FYRA timmar till?! 

Nåja, det är väl bara att ta tag i dagen direkt. Ska ta lite småplock här hemma tänkte jag. Kanske dammsuga. Ska träna med min PT senare i eftermiddag. Känner att jag vill ha gjort något vettigt av denna dagen. Hungrig är jag också så det får jag ordna först. Hepp hepp!

Heeej peppet!

Det fascinerar mig fortfarande varenda månad. Mitt "tillstånd" allltså. Jag har varit sjuukt opepp på allt det senaste, framför allt träning, skola och städ. Idag fick jag min mens och vips har jag spontant tagit tag i disken här hemma. Sinnessjukt att man kan bli så nere bara perioden mellan ägglossning och mens. Sedan tar det ett par dagar innan man byggt upp peppet igen. Det värsta är att jag är så medveten om att jag är opepp och nere. Jag är också medveten om vilken tid det är på månaden och att det kan bero på det. Men likt förbannat finns det en röst i huvudet som säger "nejdå, de antidepressiva fungerar klockrent och mitt opepp beror på något heeeelt annat". Varenda månad. Fascinerande som sagt. Funderar på att sätta ihop en scrap-book med massor med positiva grejer som jag vill uppnå med viktminskningen som jag bara kan ta fram och titta i när jag börjar förhandla med mig själv. Kan vara kul. :)

Opepp.

Det var längesedan jag uppdaterade min vikt, jag vet. Det var längesedan jag uppdaterade med något överhuvudtaget. Faktum är att jag inte ens brytt mig om att väga eller mäta mig sedan dess att jag var i Göteborg. Jag har varit så sjukt opepp det senaste att det känns som att alla mina små försök ändå inte har lett till någonting och då tänker jag banne mig inte ställa mig på vågen och eventuellt trycka ner mig själv ännu mer. Men det vänder, det vet jag. Återkommer när jag är lite mer pepp med en ordentlig uppdatering.

Sammanfattning av de senaste dagarna.

Hej hopp nu var det längesedan jag skrev något här, igen. Helgen spenderades som sagt i Halmstad. I fredags agerade vi fylletaxi åt Oscars lillebror och hann även med en sväng till svärfar och svärmor. I lördags var vi i Falkenberg. Oscar skulle på studiebesök på sitt eventuellt nya jobb. Jag och Jonas (lillebror) gick runt i Falkenberg under tiden. Inte värst spännande. Men härligt väder var det! 

På eftermiddagen åkte vi till Oscars moster och fikade lite innan vi åkte hem till Jonas igen. I söndags var det dags för dop. Dopet var jättefint, även om prästen var fruktansvärt långdragen och tråkig att lyssna på. Även mottagningen efteråt var jättetrevlig och det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta och hela köret. Mätt blev man. I måndags var det dags för oss att åka hem så hela dagen gick åt resande mer eller mindre. 

Igår åkte jag hem till mamma en sväng, sedan åkte vi gemensamt därifrån ut till Lerum där vi skulle hämta vår nya fågel. Hon är jättefin och jag tror att det kommer fungera jättebra att ha henne här. Hon verkar redan trivas riktigt bra. Idag var jag iväg och köpte lite leksaker och en ny matskål till henne. Ville ha en matskål som sitter på utsidan för att det ska vara lättare att fylla på. Hon äter redan ur den även om det är nytt foder så det blir hur bra som helst det där. Så välkommen Pippi! Vår lilla akrobat! :D <3

Nu ska jag snart iväg till gymet. Tänkte dra igenom lite förslag med min tränare för att få tillbaka motivationen som verkar ha gått och gömt sig någonstans. Sedan ska jag hem och städa Puckos bur. Ska bli spännande att se om han flyger över till Pippis bur. Håll tummarna för att det går bra! :D

Veckan som gått.

Har inte haft någon lust att blogga i veckan. Har inte gjort överdrivet mycket heller. I tisdags satt jag och pluggade, skrev paper för litteraturseminariet. I onsdags var det dags för litteraturseminariet och efter det satte jag mig och fixade några kompletteringar jag hade. Hade även tänkt börja läsa till andra litteraturseminariet men det blev inte så mycket av det. 

Tränade i onsdags också. Gick bra. Måste bli bättre på att motionera på vardagarna, har varit väldigt dåligt med det senaste tiden, bortsett från i helgen då jag promenerade massor med mamma och Zita.

I morgon åker jag och Oscar till Halmstad. En himla massa flängade fram och tillbaka. På söndag ska vi på dop för Oscars brorsdotter så det blir nog en trevlig helg. Det brukar det förvisso bli när man är där nere. :)

Måndagsnöjen.

Nu är jag hemma i Borås igen. Har haft en jättemysig helg även om hockeyn gick åt helvete. Vann ju åtminstone i lördags, matchen som jag inte tittade på, såklart.

Vägde mig på mammas våg i fredags. Resultatet slänger jag upp här senare. Måtten blir ett par dagar försenade men det får ju vara.

Innan jag roar mig med sådant måste jag plugga. Har massor med smågrejer att ta tag i. Ska skriva en mängd inlägg i skolbloggen, skriva paper till första litteraturseminariet samt fixa två kompletteringar. Den ena får dock vänta till i morgon eller på onsdag eftersom jag har det arbetet på skolans dator. 

Tänkte även att jag skulle försöka mig på någon form av mini-cirkel-träning här hemma. Kände att det inte gick alls så bra som jag hade velat på gymmet sist och då är det ju bara att öva. :)

Kasst spel!

Matchen igår gick ju inte så jävla bra. Så typiskt. Varenda gång jag går på hockey så förlorar dom, det slår aldrig fel! Men igår var spelet bedrövligt. Var lite nervös över att ha Hellberg i mål, no offence mot honom men Andersen är klart bättre. Konstigt nog var det bara Hellberg som presterade. Vad resten av laget höll på med är ett mysterium.

Nåja. Nu ligger jag i soffan hemma hos mamma. Hon slutade jobba kl.6 i morse så hon ligger fortfarande och sover. Tror jag ska ta mig ut med Zita snart. :)


RSS 2.0