Dags att lägga ner?

Jag funderar på att lägga ner bloggandet för gott. Jag känner inte längre att jag gör det för min skull och jag känner inte att det ger någonting längre. Men jag får fundera på det ett tag. Fram till dess blir det åtminstone en paus, återkommer med beslut om ett tag. :)

Slappt

Ibland är det fantastiskt kul att gå på högskolan och jag förundras ibland över hur olikt det på vissa sätt är gentemot vad jag trodde att det skulle vara. Jag trodde när jag började på högskolan att jag inte skulle klara av det för att det skulle vara sååå mycket man skulle vara tvungen att läsa och skriva och att man skulle vara helt begravd i pappershögar.

Förra veckan spenderade vi som sagt i bildsalen där vi tillverkade egna instrument och personliga lådor av kartong, färg, trä, ståltråd, kapsyler och ja, allt man kan tänka sig. Vi skapade även varsinn blogg som vi ska skriva i ca 2 gånger/vecka.

Igår var vi lediga. Idag spelade vi gitarr i tre timmar och förberedde oss inför morgondagens redovisning där vi på ett roligt sätt ska berätta om oss själva, mer eller mindre. På torsdag och fredag är vi lediga.

Slutsats: Ibland är det jävligt slappt och oftast är det fruktansvärt roligt att gå på högskolan. Särskillt med alla fantastiska klasskamrater man har. :D

Theme park world

Idag fick jag hem Theme park world som jag beställde förra veckan. Snacka om nostalgi. :D så nu vet ni vart ni har mig den närmsta framtiden :P


2012-01-22

Helgen börjar lida mot sitt slut men det gör inget för jag är ledig i morgon också. Har inte blivit så mycket gjort som jag planerat med städningen (eller något annat heller för den delen) men lite har det blivit i alla fall och det går åtminstone nästan att leva här nu. Orkade inte lägga upp bilderna på mina instrument och så här men om ni vill kan ni kika in på skolbloggen där bilderna finns och även lite beskrivningar och så. Nu ska jag spana in några avsnitt av OTH tror jag, var längesedan. :)

Godkänd omtenta

Yes, omtentan blev godkänd! :D Idag har jag varit i skolan och tillverkat ljudverktyg. Kanske slänger upp en bild på det senare. Är kass på att lägga upp bilder på bloggen, eller ta bilder överhuvudtaget. Nu tänkte jag dock ta tummen ur och sätta igång med storstädningen här hemma, det behövs verkligen!!

ZzZzZzZzZzZzzz

När jag kom hem från skolan tidigare idag la jag mig i sängen för att läsa lite. Tre minuter senare sov jag och gjorde det i 3,5 timma till. Så orutinerat. Nu kommer jag garanterat inte somna ikväll. Men skönt vare. Ikväll blir det tacos här hemma och i morgon är det dags för skola igen och då ska vi tillverka våra egna ljudverktyg.. Lovely! :D

Bloggar och cyklar

Idag i skolan har vi gjort bloggar. Vi ska använda bloggen som portfolio för att dokumentera allt vi gör i denna kursen likväl som vår utveckling. Blir kul. Om ni vill kan ni kika in på den här.

Jag är sjukt sugen på att plocka fram cykeln och börja cykla till och från skolan. Hade varit perfekt som vardagsmotion, särskillt eftersom jag bor uppe på en stor kulle. :P Tyvärr är det fortfarande väldigt kallt och halt till och från så jag vet inte riktigt om jag vågar. Klant är mitt andranamn (eller inte, men det kunde varit) och jag är inte direkt känd för att kunna cykla utan att skada mig. Jag minns särskillt en gång då jag började cykla ner för Göta älv bron i Göteborg och upptäckte halvvägs ner att jag inte hade några bromsar på cykeln. Snacka om adrenalinkick! Jag överlevde, men inte mycket mer än så. Jag får fundera på det helt enkelt. Hade varit gött.

Nu måste jag sitta och fundera ut något litet som jag kan avvara hemifrån för att ta med till skolan som representerar mig. Förslag anyone?

Termin 5.

Idag var första dagen på termin 5. Känner på mig att det kommer bli grymt roligt! Denna terminen är det specialisering som gäller och jag har valt musik. Har hållt på med körsång i många år och läste den del musik på gymnasiet. Har väldigt basic kunskaper i gitarr men vill gärna lära mig att spela riktigt bra så det hoppas jag att jag kan lyckas med denna terminen. Ska verkligen bli jätteroligt att lära sig att arbeta med musik tillsammans med barn eftersom musik är ett intresse som hängt med mig hela livet.

Känns helt galet att det redan är termin 5 dessutom. Bara två terminer kvar efter den här. På onsdag har jag gått på högskolan i exakt två år! Känns som att det var igår vi var på introsittning, irrade runt utan att hitta någon vart och läste precis all litteratur av rädsla för att bli underkända annars. :P

Men som sagt. Känner på mig att det kommer bli en bra termin det här. Härligt! :D

Färdigt!

Tog sammanlagt fem timmar att knåpa ihop arbetet. Inte dåligt. Nu är jag hemma i min kära soffa och njuter av att inte ha någonting att tänka på (bortsett från allt städ som behöver göras hemma men det kan vi ignorera) förrän på måndag. Lovely! Ikväll tänker jag inte göra någonting alls tror jag. Får se hur lång tid det tar innan jag blir rastlös. :D

Skrivning av enskilt arbete pågår.

Sitter i skolan och skriver enskilt arbete. Det går bra skulle jag vilja påstå. Har redan knåpat ihop mer än en sida (arbetet ska vara på 3-4sidor) och dessutom klämt in alla referenser jag behöver. Så nu är det bara att bygga på de delar som är och sedan skriva en diskussion om det så är det klart. En timma kvar till lunch dessutom. Verkar som att jag slipper spendera ytterligare en hel helg i skolan. Gu' så gött! :D

Uppdatering.

Jag står fortfarande emot och har inte intagit något godis eller coca cola. Det känns bra. Det var längesedan jag var utan godis och cola så här länge (10 dagar nu). Har de senaste dagarna haft en fruktansvärd huvudvärk. Vet inte om det beror på att jag inte längre får koffein till hjärnan eller sockret eller om det är vädret som spökar eller vad det kan vara.

Det har varit ganska mycket i skolan denna vecka med tre examinationer och i morgon ska jag sätta mig och skriva mitt individuella arbete. Förhoppningsvis räcker det att sitta i morgon, även om jag tvivlar. Vet ju inte ens vad jag ska skriva om ännu och tycker instruktionerna är lite luddiga, som så många andra gånger under denna kursen.

Anyhoo. Snart ska jag ner och möta Oscar vid Maxi så ska vi storhandla. När vi var nere med storhandling i sikte senast glömde jag pengarna hemma så det blev bara det nödvändigaste med de pengarna vi hade tillgång till då.

Vardagstrams

Varit i skolan en sväng och haft gruppexamination på åtgärdsprogram. Köpte med mig lunch hem som jag precis slängt i mig och nu sitter jag och bara andas lite. Om en kvart ungefär måste jag rensa tvätten och kl.14 ska allt ner i tvättstugan. Helt galet hur mycket tvätt det kan bli på två personer. Fast nu har vi å andra sidan inte tvättat på jättelänge heller så inte så konstigt. Kände att det var dags att boka tvättid när jag började få slut på linnen och strumpor vilket inte är något jag har brist på direkt. Sedan måste jag gå ner och handla, eller om jag rör om i matlistan. Får se hur det blir. :)

Rödspättafilé med currygrädde

Testade ett nytt recept till middag idag. Smått modifierat men blev ganska gott och var väldigt enkelt att göra så det blir säkert fler gånger. :)

Ingredienser.
2 dl långkornigt risgryn
5-6hg rödspättafilé (färsk eller fryst)
4 dl vatten
1 msk salt
1 tsk curry
Sås:
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk curry
Dill (jag hade ingen dill hemma så jag tog rödlök i stället)

Tillagning.
Häll risgrynen i en låg, stor kastrull eller stekpanna. Lägg fiskfiléerna över riset och häll på vattnet. Salta och krydda. Låt fisk och ris koka under lock ca 25 minuter. Vispa upp grädden och smaksätt den med curry. Lägg gräddsåsen mitt i pannan och strö över dillen (eller rödlök, gick precis lika bra). Servera med en gång under tiden som grädden smälter ner.
Smaklig måltid :)

Nu är julen borta!

Nu är alla julgrejer nerplockade (bättre sent än aldrig). Lär säkert hitta någon mer tomte någonstans som jag glömt av men jag tror jag har fått ner allt i alla fall. Ska bara tvätta textilierna i morgon innan de ska ner i lådan och lådan ska ner i källaren igen. Helt galet hur mycket grejer det blir. Kul att plocka fram men jobbigt att plocka bort. 

Snart ska jag ner till Maxi och möta upp älskling. Har skrivit matlista för resten av månaden så att jag slipper springa och småhandla hela tiden. Ikväll tänkte jag testa en ny maträtt, kanske slänger upp receptet senare om det blir gott. :P

Tisdag.

Har precis landat i soffan efter att ha varit en sväng i skolan med litteraturseminarium två med studiegruppen. Skulle egentligen haft föreläsning men den skolkar jag ifrån för jag tänkte ta tag i att städa bort julen och köra en riktig storstädning av lägenheten med bra musik på högsta volym. Blir bra det tror jag. :)

Bra.

Jag tror att tentan gick bra. Det kändes bra. Satte mig och läste igenom frågorna, upptäckte att jag faktiskt kunde svara på dom och skrev för kung och fosterland för att hinna få ner så mycket som möjligt innan allt sipprade ut ur hjärnan vilket det kändes som att det kunde göra vilken sekund som helst. Men som sagt, tror att det kan ha gått. :)

Var på gymmet innan idag. Gick bra där också, gick/sprang på bandet en stund. Hade två band på vardera sida av mig som var ockuperade av två stycken tvåmeterssnubbar. Måste sett hemskt roligt ut med mig på 158 ynka cm i mitten. 

Kom hem för en stund sedan. Satte mig i soffan, men känner mig smått rastlös. Ska nog passa på och städa lite när energin ändå finns. :)

Inte anmäld!

Åååh, glömde anmäla mig till tentan!! Så sjukt irriterande. Nu får jag vänta ända till halv 3 innan jag får komma in och börja skriva.


Tentaplugg.

Jag hoppas verkligen att omtentan i morgon innehåller i princip exakt samma frågor som första tentan för det känns verkligen som att det sitter nu. Tentan är om svenska som andraspråk. Vid förra tillfället fick jag fullkomligt hjärnsläpp och kom inte ihåg någonting. Vi hade då dessutom två tentor vid samma tillfälle. Klarade den ena men jag har ingen aning om hur. Men det är väl gött att man kan ha lite tur med sig också. :)

Är sjukt rastlös i benen nu efter att ha suttit i skolan hela helgen. En underbar känsla för övrigt som jag inte är van vid att ha. Tänker därför dra till gymmet innan tentan i morgon (börjar 14.00) och göra av med lite överskottsenergi och lite eventuell nervositet.

Slapptid ett par timmar :)

Nu har jag landat i soffan. Fått näring i form av kinamat och vätska i form av Loka päron. Fortfarande inte fallit tillbaka och druckit någon cola eller annan sötdricka heller för den delen, känns gött! :D

Nu tänker jag inte lyfta rumpan från soffan på resten av kvällen. Ska titta på Gladiatorerna och bara vara. Härligt! I morgon måste jag tentaplugga, hela dagen.

I skolan. En lördag. Igen.

Sitter i skolan. Igen. Känns sådär skulle jag vilja påstå. Idag ska jag göra klart ett litteraturseminarium och sen ska jag fokusera på måndagens omtenta. Ingen lust! Men det är bara att bita ihop och köra så att man kan återgå till att ha någon form av liv sedan. Pöss!

Jag dog inte! :D

Woho! Var på gymmet utan att dö i morse. Trevligt! Trodde att den lilla kondition jag byggt upp innan december skulle vara som bortblåst men nejdå. Foten sa ifrån som vanligt men jag får kämpa på och hoppas att det är ett problem som kommer från min nuvarande vikt. :)

Nu sitter jag i skolan och kommer väl sitta här ett antal timmar. Har en hel del att göra. Känns lite tragiskt när det är helt tomt överallt, men så kan det gå.

Skitteknik och vätskebrist.

Har inte blivit någon Zumba idag. När jag skulle sätta igång bluray-spelaren förut så ville det inte fungera. Ingenting fungerade. Det står "off" på displayen och den går inte att sätta på varken via kontrollen eller på själva spelaren. Det går alltså inte heller att få ut skivan som sitter i. Måttligt irriterande. Den är ju för tusan knappt två veckor gammal! GAH! Min man får försöka sig på det när han kommer hem annars blir det raka vägen till Siba!

Har även upptäckt att jag borde dricka mycket mer vatten. När jag dricker cola har jag alltid den i närheten och jag dricker så fort jag blir sugen. Det är förvisso ingen bra vätska men bättre än ingen vätska alls. Jag har aldrig varit en vattenälskare direkt. Känner att jag börjar bli yr till och från och misstänker att det beror på att jag inte får i mig tillräckligt med vätska. Får lösa det. :)

Abstinensdrömmar?

Inatt drömde jag om att jag var och handlade. Fyllde hela vagnen med godis och dricka. Sedan fick jag jättedåligt samvete. Abstinensen spelar mig verkligen spratt nu. Haha. 

Hade egentligen tänkt ta mig till gymet idag men eftersom jag vaknade så sent blir det ett Zumba-pass hemma i stället. Ska bli intressant att se hur det går nu när jag inte tränat på så länge. 

Efter det blir det att sätta sig med plugget. Kan inte skjuta upp det mer nu även om jag inte är det minsta peppad. Tänkte också ta nya mått och väga mig och se hur det står till där nu när det har varit som det varit den senaste tiden. Tänker köra på för fullt nu!

Vikt(igt) inlägg!

Ursäkta längden, svårt att sluta skriva när det är något man verkligen vill ha sagt så hoppas att ni har överseende med det. :)

Alla har vi något mål när det gäller hälsa och vikt. Vissa vill ha bra kondition och sätter som mål att kunna springa runt en viss sjö eller ett visst antal km. Andra vill endast äta bättre mat för att bättra på hälsan. Vissa strävar "bara" efter att må bra psykiskt.


Det finns också de som precis som jag är ganska fixerade vid vikt. Jag vet att huvudsaken inte är hur mycket man väger utan hur bra man mår och hur mycket man orkar. Det är ofta det jag har nämnt när jag berättar varför jag börjat träna. Men sanningen är den att jag är väldigt fixerad vid just vikt och det är viktigt för mig att kunna kontrollera på ett ungefär hur mycket jag väger.

Jag har absolut inga mått för hur mycket man bör väga. Det är väldigt individuellt. Jag ser inte heller ner på varken de som väger jättemycket eller de som väger jättelite. Den enda jag ser till och dömer angående vikten är mig själv och så länge det är kring mig själv som jag är viktfixerad så tycker jag att det är okej så länge jag inte på något sätt skadar mig själv för att gå ner till exakt min målvikt.

Jag har satt upp en målvikt. Det är inte säkert att jag når den. Inte heller är det säkert att det är det som blir min målvikt när jag börjar närma mig, allt beror på hur jag mår och hur nöjd jag känner mig. Jag anser att det är enormt viktigt att om man skall vara fokuserad på vikt när det gäller träning, mat och hälsa så bör man vara flexibel i sin syn på sina mål. Jag hoppas just nu att jag kommer lyckas gå ner och väga 65kg. Det innebär dock inte att jag inte kommer sluta eller lugna ner mig om jag känner mig nöjd när jag väger 70. Allt är ju relativt.

Jag hade en deal med mig själv. Jag skulle aldrig låta det stå tre siffror bredvid varandra på vågen när jag ställde mig på den. Där gick min gräns, men som sagt är allt personligt och jag dömer absolut ingen annan än mig själv. I juni 2011 förstördes den dealen. Helt plötsligt stod det 100,4kg på vågen. Jag blev ledsen. Mitt självförtroende blev helt förstört, inte för att det stod tre siffror, utan för att jag brutit den deal jag hade med mig själv.

Där är min huvudsakliga poäng. Var gärna viktfixerad. Jag ser inget fel med det. Men observera att du bör ha en tanke bakom varje siffra. Varför är det inte okej för mig att väga över 100kg? Varför har jag satt just 65kg som målvikt? Vad grundar jag mina siffror på? Är jag villig att vara flexibel? Ställ frågor till dig själv. Om du inte kan svara på dem, är det verkligen så viktigt då eller bör fokus ligga på annat håll?

Det finns många sätt att ändra siffrorna på vågen, oavsett om man vill gå upp i vikt eller om man vill gå ner i vikt. Jag tror inte på det där med att man bara skall köpa en metod rakt av. Vi är alla väldigt olika individer som fungerar på olika sätt både fysiskt och psykiskt, så varför ska vi nöja oss med att försöka anamma någon annans metod i stället för att hitta en egen? Jag är själv inte säker på att jag har hittat min metod, men jag slutar aldrig försöka och jag hoppas att jag även lyckas inspirera någon annan på min väg mot ett mer hälsosamt liv.

Ni som har orkat läsa ända hit kan väl slänga in en kommentar med era tankar om saken. :)


Dag 3

Dag 3 utan cola och godis. Går ganska bra. Har rejäla cola-cravings men hade inte väntat mig något annat. Är fortfarande fast besluten om att hålla det denna gången. Har ännu inte fått migrän och huvudvärken är ganska mild till och med så jag är hyffsat nöjd. Känner mig hungrig nästan hela tiden bara. Kroppen skriker efter påfyllning av socker. I vanliga fall är det klokt att lyssna på sin kropp men nu måste jag ignorera den lite. 

Slutade en hel timma tidigare idag. Hade bara redovisning om åtgärdsprogram. På måndag är det omtenta för min del så min helg kommer bara bestå av plugg, plugg, plugg. Har dessutom två litteraturseminarium att skriva papers till, ytterligare lite åtgärdsprogram väntar på onsdag nästa vecka och ett enskilt arbete som jag inte riktigt har koll på ska skrivas. Men nu ska jag drömma mig bort med One Tree Hill en stund. :)

Ont i magen! :(

Möö.. har jätteont i magen!! Får det ibland. Alltså riktiga kramper som gör så ont att jag måste gå dubbelvikt för att ta mig någonstans. Åt ingen frukost i morse och till lunch blev det en kycklingpaj som varken var särskillt god eller färsk så misstänker att det har med saken att göra. Hoppas att det släpper snart så att jag kan göra mig något att äta, för jag är samtidigt hungrig. Irriterande att vara hungrig och ha ont i magen samtidigt eftersom man knappast känner för att äta då. Men kroppen har väl börjat tömma socker-depåerna så det är väl därför jag känner mig hungrig hela tiden antar jag. Men so far so good när det gäller socker-avgiftningen i alla fall. 

Nu ska jag lägga mig på soffan och inte göra någonting mer än hoppas på att det släpper.

Nystart.

Nu är det dags att starta det nya året. Idag kör jag första dagen utan något godis och dricka, blir inga problem. Väntar mig huvudvärken från koffein-bristen först i morgon eller på onsdag. Har många gånger tidigare testat att trappa ner men det funkar inte. Jag har noll självdiciplin när det gäller mängder av saker och ting och har lätt för att övertala mig själv om att "ett glas till gör ju ingenting.." så nu tänkte jag sluta helt med en gång. Kommer bli ett par tuffa veckor framöver så det gäller att jag lyckas fortsätta att motivera mig själv och tänka på det positiva jag får ut av det hela i längden.

Idag ska jag ta ikapp en del skolgrejer. Det ska städas så att det ser vettigt ut här (igen) och jag tänkte även väga mig och ta nya mått eftersom den senaste månaden blev som den blev så blir det en nystart med allt. Ska även inventera i kyl, frys och skafferi och skriva matlistor så att jag kan veckohandla ordentligt. Måste hålla mig ifrån mataffärerna så långt det går om jag ska lyckas låta bli att köpa hem godis och dricka. Så, det är väl lika bra att jag kör igång. :)

Nyårsfirandet!

Nu har vi landat hemma efter en mycket trevlig kväll hos Kristoffer och Anneli. Det bjöds på jättegod mat och trevligt sällskap. Drack inte upp det vi hade köpt. Tur var väl det för vi köpte mycket. Känner inte alls för att dricka på samma sätt längre. Räcker gott och väl med ett par cider eller drinkar tillsammans med vännerna. Supar-perioderna är över. 

Nu ser jag ljust på det nya året. Jag ska försöka göra många förändringar på hälsofronten och faktiskt börja må riktigt bra igen. Allt är vad man gör det till. Men först ska vi genomlida nyårsdagen som har en tendens att vara fruktansvärt seg oavsett om man dricker eller inte. 

Hoppas att alla ni andra har haft en jättebra nyårsafton. Tänk på att vara snälla mot er själva! :)

RSS 2.0