Bra träningspass!

Träningen idag gick bra. Körde hårt. Kommer säkert ha brutalt ont i axlarna i morgon, körde mycket axlar idag. Körde även lite mer kondition idag än de andra gångerna och ja, där är ett område som jag vill förbättra även om det gick bra och min PT gav mig mycket beröm.

Under kvällen har jag tjötat med Pernilla på msn, som vanligt. Jag har även slängt i mig lite mat. Blev lite popcorn till kvällsmys också. Jag har duschat och packat och nu ska jag måla naglarna. I morgon sticker jag till Göteborg och stannar till på söndag eller måndag. I morgon är det hockey som står på schemat. Frölunda vs. Växjö. Yay! :D

Men först lite sömn och skola.

Onsdag.

Lite jämnare humör idag trots att jag somnade sjukt sent inatt. Jag som hade vant mig vid att somna tidigt. :( Nåja, det kanske vänder igen. Hatar sömnproblem!!

Om ett tag ska jag packa väskan och bege mig till gymmet för ett PT-pass. Känns gött att göra något vettigt idag i alla fall. Det enda jag gjort hittills är att städa lite i köket och testa mitt Singstar svenska hits som jag fick hem igår. Såg att skivan var lite smårepig och var tvungen att kontrollera så att det funkade som det skulle ändå. Det gjorde det.

Har Singstar 80's på väg hem också. Och eye toy + sports-spel. Så nu får det vara nog med budande på Tradera denna månaden. Bjöd på ett spel till som jag förlorade för att någon bjöd över med 2:- sista minuten. Snacka om aggressionsproblem. Vet alltså inte om det är bra för mitt humör att sitta på Tradera. 

Insåg igår kväll att jag inte uppdaterat min skolblogg på ett tag och att jag inte heller skrivit mitt paper eller ens skaffat litteraturen till första litteraturseminariet som är nästa vecka. Hoppsan! Ska försöka få lite ordning på det ikväll hade jag tänkt.

"All over the place"

Idag är en sån där dag då mina känslor är lite "all over the place" vilket verkar vara det nya uttrycket att tillämpa. Igår gick jag hem tidigare från skolan på grund av illamående. Vaknade illamående idag också. (Nej, jag är inte på smällen). Skippade alltså skolan idag också och tänkte att jag kunde passa på att få göra något vettigt hemma mellan mina illamående-attacker. Men inte då. Illamåendet avtog i förmiddags men jag har likt förbannat inte fått något vettigt gjort. Strunt i det. Tar nya tag i morgon.

I morgon är det gymmet som gäller igen. Känns som att det behövs nu. Känner mig inte alls motiverad idag, oklart varför. Men dessa dagarna är inte direkt oväntade. Får ge gärnet på gymmet i morgon så känns det kanske bättre sedan. :)

Matlådor

Idag har jag gjort iordning maassor med matlådor. Lite drygt 5 timmar spenderade jag i köket. Uscha! Resultatet blev 21 fyllda matlådor. Gjorde chili con carne, pastagratäng, rödspättafilé m. fisksås, kycklinggryta med taco och kycklinggryta med tikka masala. 

Gjorde även iordning kokt torsk med äggsås men den såsen blev ingen hit. Har bara gjort den en gång innan men då lyckades jag riktigt bra. Idag blev den både alldeles för tunn och ALLDELES för stark! Skyller på att jag gjorde den sist av allt när jag var redigt trött på att stå i köket. 

Har lämnat en del disk och har inte orkat rengöra spisen så det får jag ta tag i tomorrow. Annars ska jag undvika köket in i det sista resten av veckan. Nu får det bli lite sömn tror jag.

Bilder från shoppingen.

Nu är jag inte rastlös längre. Har diskat, vikt och lagt in ren tvätt, organiserat i skåpet i köket, rensat smutsig tvätt, slängt skräp, plockat iordning i alla rum och fotograferat två av dagens köp.



Alla lådor och lock längst ner samt de på andra hyllan nedifrån längst till höger är från dagens köp. :)



Köpte mig en gym ball på Stadium som jag kan ha och göra lite extra övningar då och då. Skulle kosta 199:- men hade lite kvar på presentkortet jag fick i födelsedagspresent så betalade bara 47:-.. alldeles lagom. :)

Nu ska jag nog hoppa in i en snabbdusch och sedan lägga mig i sängen och läsa lite som avslutning på en perfekt dag. Finns ändå inget vettigt på tv'n. Sov gott alla!

Jag vann!

Awiiee, jag vann min första auktion på Tradera. Vet inte vad jag tycker är roligast: Att jag kommer få hem eyetoy med spel för en billig peng eller att jag vann. Haha. Tur att man är lättroad.

Rastlös är jag också. Lite jobbigt. Det liksom kryper i benen. Efter hockeyn ska jag nog göra det som jag var grym på i tonåren: kvällsstädning. Nu blir det inte så sent som det var då, då det var mer mitt-i-natten-städning. Men så kan man ju inte hålla på när man börjar bli gammal.

Men först ska jag se klart på hockeyn. Än så länge står det 5-1 till Frölunda mot Linköping men vi fick nyss en utvisning på oss så det hinner kanske jämnas ut lite mer men det känns som att segern är vår. Riktigt bra spelat idag!

Shopping!

Idag har jag och Oscar hängt i Knalleland en sväng. Har införskaffat massor med matlådor inför det nya matsystemet här hemma. Fick 44 lådor för 110:-. Alldeles lagom. De minsta kommer dock vara ganska oanvändbara men skit samma. Blev även några nya kökshanddukar, lite tvålar och schampo och sådant. Köpte mig även en tröja på Gina tricot som jag inte bestämt mig om jag ska behålla eller inte. Kommer upp lite bilder på köpen senare. Just nu sitter jag och roar mig på Tradera. Försöker införskaffa lite nya Singstar och Buzz-spel. Har inte testat Tradera innan men det verkar spännande. :D

Andra veckan!

Även denna veckan tycker jag inte att jag varit så strikt som jag borde varit. Trots det har ser jag resultat på siffrorna i alla fall. Har försökt vara ute och gå en hel del även om jag inte varit i skolan. I onsdags tränade jag med min PT på gymmet. Vi ökade vikterna på de flesta maskinerna och testade lite nya sorters sit-ups på slutet vilket har gjort att jag nu har träningsvärk i magen. Bara det inte blir värre än det är nu så är det lugnt. :) Här är de nuvarande siffrorrna i alla fall: 



Den kommande veckan ska jag lägga mer fokus på kosten. Framför allt måste det bli ännu mer strikt kring godiset då det fortfarande slinker ner alldeles för mycket. Jag har ju trots allt lyckats sluta med colan så godiset borde inte vara något problem. Å andra sidan har jag Loka som substitut till colan. Får hitta något hälsosamt substitut till godiset också.

Efter tips från min PT ska jag även börja göra fler matlådor. I stället för att laga mat varje dag blir det en eller två matlagningsdagar i veckan. Ska införskaffa fler matlådor i morgon. På så sätt blir det lättare att kontrollera storleken på portionerna och det blir lättare att undvika att ta fler än en gång. Tror det blir bra det. :)

Fredagsmys!

Nu har jag landat i soffan hemma. Har varit i Göteborg sedan igår. Igår var jag och mammut och hälsade på morfar på sjukhuset. Vi tog en liten myskväll mamma, jag och Zita. Idag har vi varit en sväng i stan, kollat lite på bokrean och käkade lunch på Condeco innan jag tog tåget hem till Borås. 

Ikväll ska jag försöka ta lite nya mått och grejer så slänger jag upp det sedan. Har lite nya planer på hur jag kan förbättra kosten, men mer om det senare. :)

Vill. Inte. Städa!

Allt för att undvika att städa.

Ditt namn? - Sandra

Födelseår? - 1989
Hur lång är du? - 158 cm kort
Spelar du något instrument? - Lite gitarr och lite trummor
Din första tanke när du vaknar? - När måste jag gå upp ur sängen?
Vart befinner du dig just nu? - Hemma.
Biter du på naglarna? - Nepp, pillar sönder dom i stället.
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? - Vita med Hello Kitty! :D
Har du några husdjur? - En pippi-fågel, snart en till pippi-fågel och hund lite då och då
Är du singel? - Nej
Vem är snyggast? - Bara för att jag såg Step Up igår måste jag säga Channing Tatum. Omnomnom
Vem vet mest om dig? - Mamma
Vad vill du ha just nu? - En spark i baken!
Ditt mål i livet? - Ha ett jobb jag trivs med, hus och familj.
Rädd för? - Spindlar! och vatten, i pooler och så.
Hur gammal är den äldsta person du kysst? - Typ 35
Mc Donalds eller Burgerking? - Burger King
Sjunger du? - Jappjapp!
Vad har du för skostorlek? - 39-40
Vill du gifta dig? - Ja, men inte nu.
Kommer du överens med dina föräldrar? - Mamma <3<3<3
Din hårfärg? - Blond. Mörkblond om jag låter det växa ut.
Skor du hade på dig idag? - Kängor. Och träningsskor. Inte samtidigt.
Vad sover du i? - Trosor
Kläder du har på dig? - Mjukisbyxor och linne
Favoritårstid? - Sommar!
Favoritmat och dryck? - Typ spaghetti m. köttfärssås och Loka.
Hur svarar du i telefonen hemma? - Har ingen hemtelefon.
Hur svarar du i mobilen? - Beror på vem som ringer.
Sov du ensam inatt? - Nä.
Vad gjorde du kl 08 imorse? - Sov.
Vad var det senaste någon sa till dig? - "Pusspuss, hejdå".
Vad är det för väder hos dig nu? - Duggregn, kallt och jävligt.
Godaste glassmaken? - Nogger ^^
Drömmer du mardrömmar? - Ibland.
Favoritklädsel? - Leggins, linne och lång kofta.
Favoritgodis? - Vet inte vad de heter. Men mjuka jordgubbskulor typish.
Hur många kuddar sover du med? - 2,5
Längtar du mest efter just nu? - Mamma <3
Vad luktar det nu om du sniffar lite? - Blött hår.
Saknar du någon just nu? - Mammut <3
Snus eller cigaretter? - XXX
Vill du ha barn? - Ja!
Längtar du till din nästa födelsedag? - Inte värst.
Är du blyg? - Ibland.
Tycker du att du har fin dialekt? - Ibland.
Tycker du om fester? - Inte direkt.
Tycker folk du är snygg? - Inte vet jag?
Har du använt någon hårprodukt idag? - Schampo och balsam?
Vad har du för planer till helgen? - Härja runt på Knalleland och titta på massor med riktigt tjejiga filmer. ^^
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? - 20
En bra film? - EN ? :O Step up.
Vem får en kram? - Zita
Vem får en puss? - Mamma och Oscar.
Sprit, cider, vin eller öl? - Cider.
Hund, råtta eller katt? - Hund.

Tränat.

Idag träffade jag min PT igen. Körde nästan samma pass som sist men kändes lite lättare idag även om vi ökade vikterna och så. Nu är det bara att invänta träningsvärken! :O Bara det inte blir som sist, då kommer jag dö. Typ. 

I morgon sticker jag till Göteborg en sväng. Ska se till att promenera till resecentrum så att det blir lite promenerande i alla fall. Måste skärpa till mig.

Måste skärpa till mig med maten också. Det är förvisso lättare att ta tag i efter fredag när vi får pengar. Men ändå. Har blivit alldeles för mycket slarvande det senaste. Sötsuget är det värsta. Vill ha allt. Men jag har ju lyckats sluta med colan så då ska jag nog fan lyckas med det här med.

Känslofreak!

Jag är inte alls på humör idag. Jag har mensvärk, är trött, småirriterad, rastlös, varm, kall. Gah! Allt på en gång! Har ätit alldeles för mycket chokladboll dessutom och slarvat med maten i allmänhet. Mööh! I morgon ska jag dock till gymet igen och träffa min PT så förhoppningsvis får jag lite ny energi och ny motivation då.

Spindlar och långpromenad.

Inatt kastade Oscar en spindel på mig. Jag fick fullkomligt panik (jättefobi för spindlar)!!! Vaknade i ren panik och var mer än redo att ge honom en fet smäll på käften. Motstod frestelsen i sista sekund. Ja, jag drömde att han kastade spindel på mig alltså. :(

Idag var jag, Oscar och Zita ute på långpromenad runt Hedvigsborg här i Borås. Jag var på jakt efter en sjö som jag sett på kartorna på Eniro. Efter en del uppförsbackar, slask och snö kom vi fram och det visade sig att sjön mer var en större vattenpöl. Ska ligga en riktig sjö ännu längre bort men vet inte hur långt bort och vet inte om det finns promenadväg dit, men det ska undersökas när snön är borta och vädret är lite bättre. Snöade rikligt under hela långpromenaden (ca 1 timma) och precis när vi kommit hem, lämnat av Zita och gett oss iväg för att handla mat så slutade det självklart. Till och med solen tittade fram. Ibland har man sån tur.

Nu blir det soffläge resten av dagen!

Första veckan!

Då är det dags att summera första veckan efter mitt första möte med min personliga tränare. Jag var rädd för att det inte skulle bli något positivt resultat alls eftersom jag för det första inte varit så strikt med maten som jag borde vara. Ekonomin tillåter inte heller att vi köper hem så mycket grönsaker och så den kommande veckan heller så får bättra på det mer efter fredag nästa vecka när pengarna kommer. :)

Att jag har haft världens jävla träningsverk har också gjort att jag inte varit ute och gått varje dag som jag skulle, men jag har gjort så gott jag kunnat på den fronten i alla fall.

Hoppas på att det blir bättre nästa vecka. :)


Mammamys och slapplördag!

Blev inget bloggande igår. Började dagen med att tvätta, dammsuga och småplocka här hemma. Mycket välbehövt! Efter tvätten promenerade jag in till stan, till resecentrum och mötte upp mamma och vovve! <3 Promenerade hem igen och hade lite mys några timmar med Singstar, Buzz, prat, skratt och mat innan mamma var tvungen att åka hem igen. :(

Hade velat ta mig till någon sjö här i Borås och ta mig en långpromenad med vovven men inget kul att gå i detta vädret (snöblandat regn). Hoppas på bättre väder i morgon. Idag blir det bara en lugn dag hemma. 

Gott och blandat

Gör inte lika ont i benen idag. Kan till och med sätta mig ner och resa mig upp utan hjälp. Igår kväll ville jag bara skrika rakt ut av smärta. Uscha! 

Nu är det hockey som gäller. Än så länge ser det bra ut för Frölunda! :D

I morgon kommer min älskade vovvsing hit och ska stanna till på torsdag nästa vecka. Älskade, älskade sötnos! Mamma kommer ju också såklart för att lämna henne men hon stannar tyvärr inte. :(

I morgon är det också dags att vägas och mätas igen. Resultatet slänger jag upp här antingen i morgon eller på lördag oavsett hur det ser ut. Förhoppningsvis är det lite minus på vågen i alla fall. :)

Tidsfördriv.

Sitter i skolan och inväntar mentorsträff som börjar 14.30. Har inte haft något att göra sedan strax innan klockan 10. Funderar på att plugga lite så att något vettigt blir gjort under tiden man väntar. Har ju ändå inget bättre för mig.

Att ta sig till skolan idag var en plåga. För benen alltså. SATAN så ont det gör! Får bli bussen hem sedan. Synd för vädret är fint och det hade varit skönt att gå hem men jag fixar verkligen inte det idag. Får hoppas på att värken släpper så tar jag nya tag i morgon. :)

AJ!

Glöm vad jag sa om att jag inte fick så mycket träningsvärk av gårdagens träning. Gårdagens träning i kombination med promenad till skolan gick bra. Gårdagens träning i kombination med promenad till OCH från skolan (där det är låång uppförsbacke) har tagit död på mig. Det gör ont. Överallt. Just nu är det ett mindre mirakel om jag ens lyckas pallra mig upp ur sängen i morgon. Uscha. Men när kilorna börjar försvinna kommer det här vara ett minne blott. Men först ska jag allt tycka synd om mig själv en stund till. ^^

Segt

Segaste. Backen. Ever.


Träningen igår!

Är inte fullt så död i kroppen idag som jag väntat mig. Träningen igår gick också bättre än förväntat. Jag orkade mycket mer än jag trodde att jag skulle göra så det kändes toppen! Körde igenom hela kroppen, framför allt ben och rygg. Benövningarna var riktigt jobbiga, kändes som om musklerna i benen skulle börja brinna. :O Ett bevis på att de behöver tränas mer. Gjorde lite sit-ups för att träna magen och där är jag verkligen förvånad över hur mycket jag orkade. 60st sammanlagt. Så. Jävla. Nöjd! :D

Idag blir det promenad till och från skolan. Har redan fått i mig min frukost som jag förberedde igår så än så länge är jag nöjd med dagen. Hade jag bara sluppit examinationen i skolan så hade allt varit toppen. :P

Snabbt gick det

Åter igen tog det inte så lång stund att gå som jag trodde, kom till gymmet 15 min för tidigt och nu sitter jag i omklädningsrummet och fördriver lite tid men ska snart ta tummen ur och gå och värma upp på löpbandet innan min PT kommer men känns inte som att jag borde värma upp för länge heller, jag lär nog få slita idag ändå :P


Måndag.

Blev en riktig slapp-morgon idag. Bestämde mig för att inte ta någon långpromenad idag eftersom jag ska till gymet och träna med min PT i en timma sedan och dessutom gå dit, kanske hem också. Får se hur mycket ork det är i benen. :P

Käkade äggmackor till frukost/lunch. Gottigt. Nu ska jag ta tag i lite disk och städ och eventuellt lite plugg innan det är dags att förbereda sig för gymet.

Kycklinggryta med tikka masala

Ikväll blev det kycklinggryta med tikka masala till middag. Mycket gott, även om jag inte var särskillt hungrig så det blev inte mycket ätit. Förstörde min aptit med den sena lunchen där jag åt äggmacka. ^^ Här är receptet i alla fall. Gott och enkelt. :)

Ingredienser
  • Kycklingfiléer
  • Kelda sås med tikka masala
  • Kryddor
Gör så här
  • Strimla kycklingfiléerna
  • Stek kycklingen i margarin eller olja i en stor gryta
  • Krydda (jag brukar använda allround-krydda)
  • Tillsätt tikka masala-såsen
  • Smaka av och krydda efter behag (jag brukar använda chili-pulver)
Servera med ris och någon form av grönsaker. :)


Smoothie till frukost

Precis varit ute på min promenad, tog en sväng genom området, ner mot Maxi och sen upp för backen hem. Den backen var INTE att leka med idag. Skoskav sen igår har jag också, men köpte Compeed på Maxi så nu ska det nog bli bra igen. Tänkte dela med mig av receptet på smoothie jag fick av min PT eftersom jag har svårt att få i mig frukost på morgonen så är det enklare med en smoothie än t.ex mackor. Mycket gott blir det. :)

  • Kvarg 1% (även kallat Kesella)
  • ca 1 kapsyl med Fun Light-saft
  • Bär (personligen föredrar jag hallon), frusna eller inte beroende på hur kall du vill ha din smoothie
  • Vatten, mer eller mindre beroende på hur flytande du vill ha din smoothie.

Snabbare än förväntat. :)

På min morgonpromenad idag gick jag till Knalleland, via Högskolan. Ville se hur lång tid det skulle ta för mig att gå till skolan så att jag vet hur jag ska ställa klockan nästa vecka. Hade räknat med att det skulle ta 40 minuter att gå till högskolan men var framme på 26 minuter. Inte illa! :) På 40 minuter däremot hann jag till Knalleland. Har införskaffat broddar till skorna så att jag slipper slå ihjäl mig och så köpte jag mig en pedometer, bara för skojs skull. :)

Det knepigaste med att få in dessa rutiner är att jag måste lära mig att inte förhandla med mig själv utan bara gå ut och göra det jag ska. Idag gick det utan problem, men jag tvivlar på att det blir lika lätt på tisdag morgon när jag måste upp hyffsat tidigt för att komma iväg till skolan. Då ska jag dessutom promenera hem efter skolan också. Men det ska nog bli bra det där. På måndag ska jag träna på gymet med min personliga tränare, blir spännande att se om jag kan röra mig överhuvudtaget på tisdag. ;)

Nu kör vi!

Jag har inte ändrat något i bloggen, kunde inte komma på vad jag ville ändra så struntade i det. Blir nog bra ändå. 

Idag hade jag mitt första möte med min personliga tränare. Ska träffa henne 20 gånger för snuskigt mycket pengar. Men det gör ingenting. Första mötet gick riktigt bra. Eftersom jag har varit jätteförkyld i veckan satt vi bara och pratade idag och la upp lite idéer och planer. Det jag ska starta med nu:

  • Äta frukost
  • Promenera till och från skolan. Om jag inte är i skolan ska jag få in åtminstone 45 minuters promenad på morgonen.
  • Förändra utséendet på tallrikarna till middagen. Mer grönsaker, mindre pasta.
  • Hitta bra promenadvägar.
  • Tänka positivt, sluta förhandla med mig själv. ;)
Hade även invägning idag. 102,5kg stod vågen på.

Blir nog bra det här tror jag. Sätter igång i morgon. Idag ska jag ta och städa här hemma så att jag slipper tänka på det. :)

Stannar.

Ne, okej. Jag lägger väl inte ner bloggen. Men en del förändringar skall göras och under den kommande veckan kommer det bland annat försvinna en hel del va mina gamla inlägg, förhoppningsvis ska jag lyckas få till en schnygg header också. Återkommer när allt är färdigt och lusten faller på. :)

RSS 2.0