Dåligt blev bättre!

Började dagen med att upptäcka att vi inte hade något vatten, något klantarsel har haft sönder en vattenledning. Sedan upptäckte jag mentorsträffen som sagt. Därefter missade jag bussen som körde 2 minuter för tidigt (det händer aldrig annars att bussarna är för tidiga här). På vägen hem snubblade jag till och vred om knät lite (gick över ganska snabbt). På bussen hemåt fick busschauffören kärringstopp och det var ett tag oklart om jag skulle komma hem alls.

Skapligt värdelös dag alltså. Men den blev bättre när jag trotsade min egen envishet och plockade fram alla julsaker. Hann med allt idag. Inte konstigt egentligen eftersom vi nästan inte har några julsaker att plocka fram. Får införskaffa lite till. Det som måste införskaffas är mossa till adventsljusstaken (bättre sent än aldrig) och så ska jag införskaffa en julstjärna till sovrummet eftersom den gick sönder förra året. Eftersom jag lyckades ha sönder en annan ljusstake idag så blir det även att införskaffa en ny till vardagsrummet. 

Dagen blev ytterligare lite bättre när ett blomsterbud knackade på dörren med ett dussin STORA röda rosor från min man! Jättevackra! <3


Mentorsträff

Upptäckte precis att jag ska ha mentorsträff i skolan idag 14.30-16.00. Det förstörde ju mina planer. Jag som hade tänkt ta tummen ur och plocka fram julpyntet och städa och grejer. Men det får la vänta till i morgon då. Så sjukt störande att ha något vid den tiden, mitt på dagen. När jag väl sätter igång med julpyntandet så vill jag göra det färdigt på en och samma gång men det hinner jag inte om jag ska iväg mitt på dagen. Men jag orkar å andra sidan inte komplettera heller.

Nu ska jag sluta gnälla och gå ut med hunden i stället. :P

Dags att rätta till psyket!

I våras var jag i kontakt med ungdomsmottagningen eftersom jag misstänkte att jag hade pmd (pms, fast lite "värre" och enbart de psykiska delarna, läs mer här). De skulle kontakta mig när de hade en tid åt mig. När de ringde meddelade de att de fått dra in på sina resurser och därför inte kunde erbjuda mig en tid och eftersom jag var över 20 så rekommenderade de mig att kontakta vårdcentralen i stället. Problemet var bara att när de kontaktade mig med det beskedet så hade jag en bra period. Jag tänkte att jag förmodligen misstagit mig och att jag skulle klara av det själv.

Nu känner jag dock att jag behöver hjälp. Det som pågår inom mig nu är mer än bara den vanliga ångest jag dragits med sedan jag var 14. Den känner jag till, jag vet hur den fungerar, utan och innan. Det här är mer än så. Därför tog jag mod till mig och kontaktade vårdcentralen. Fick tid hos en läkare den 6 december som skall bedöma hur illa det är ställt. Eller ja, han ska göra en bedömning av något i alla fall. Antar jag. Jag vet inte vart det här kommer leda men för en gångs skull kommer jag begära någon form av hjälp i alla fall. 

Även fast det är jobbigt att erkänna att man behöver hjälp så känns det så sjukt bra att faktiskt ha tagit tag i det hela. Jag har ännu inte fått någon hjälp, men det är på väg i alla fall och bara det får mig faktiskt att känna mig lite piggare, lite bättre.

Projektarbetsplugg.

Har varit dåligt med bloggande det senaste. Humöret har inte varit med mig, alls. Firade min födelsedag lite igår. Slängde ihop en tårta som jag bjöd bästa grannarna på. 4 pers på en tårta. Mohahaha. Finns en hel del kvar. 

Idag kommer Isabell hit. Vi ska köra sista racet med projektarbetet. Blir kanske lite i morgon också, det återstår att se hur flitiga vi är idag. Men först ska jag ut med min kissekatt! <3

Happy birthday to me!

Det är min födelsedag idag. 22 år gammal blir jag tydligen. Samtidigt är det första advent och blåser storm utanför. Undra vad jag har gjort för ont i år? :P

Har inga speciella planer idag. Tänkte slänga ihop en tårta och bjuda grannarna på senare och så ska vi ner och köpa mat till älskade vovven som ska stanna här tills nästa kurs börjar i skolan. :) Var lite oplanerat så därför tog inte mamma med någon mat till henne igår så det ska vi fixa idag. Behöver köpa en borste till henne också för hon fäller något extremt just nu. 

Hoppas att alla ni andra har en jättebra dag ute i stormen! :)


Favoritvovven och en liten bit mamma <3

Mamma på besök!

Ligger fortfarande i sängen men nu är det verkligen dags att gå upp och ta tag i städet för idag kommer älskade, finaste mamma och vovve på besök! Får väl se vad vi hittar på att sysselsätta oss med idag men först och främst ska det städas!


Twilight-marathon och lyxfrukost.

Sitter just nu och inväntar Isabell. Vi ska käka en riktig lyxfrukost med källarfranska, skagenröra, skinka, juice, grönsaker, te, you name it! Samtidigt ska vi ha twilight-marathon som avslutas med breaking dawn på bio ikväll. Kommer bli en helnajsig dag!!

Ny frisyr!

Mitt hår brann inte upp hos frisören förut. Det bara kändes så en stund. Min frisör var jättetrevlig och jätteduktig! Blev jättenöjd med frisyren och färgen. Fick dessutom lite massage under schamponeringen eftersom de hade massage-stolar där. Hur gött är inte det?

Egobilder är inte min grej! Men här är "frisyren" innan i alla fall med en hemsk utväxt.
Funderade på att skaffa denna blågrå färgen permanent. Tuppkammen också. Det var ju ganska hett. Eller?
Om jag hade skaffat den blågrå färgen hade jag lätt kunnat spexa till den med lite folie vid partyn!
Beslutade mig dock för att fortsätta vara blond. Nöjd med frisyren! Men som sagt, egobilder är INTE min grej!

Frisörbesök

Sitter just nu hos frisören och får mitt fågelbo till frisyr färgat och klippt. Status just nu: mitt hår är blått och det BRINNER!! Det känns nästan så i alla fall. Bilder kommer senare :)


100 högskolepoäng!

Så här ser det för ut på mitt konto på högskolan just nu. Bara grönt. Nu vet jag förvisso redan att jag har en väntande omtenta som bara inte hunnit komma in på kontot ännu men den fixar jag den 9 januari. I vilket fall som helst så är det skönt att se att det bara är grönt (brukar det förvisso offtast vara). Det är dessutom väldigt skönt att se att jag nu har 100 poäng på mitt konto. Det är mer eller mindre halva utbildningen. :D


Biggest loser!

Jag har aldrig direkt följt "biggest loser". Jag har sett ett avsnitt per säsong då och då men jag är så fruktansvärt dålig på att komma ihåg att titta på saker på tv så att följa tv-serier när de faktiskt sänds på tv är för mig näst intill omöjligt. Det tycker jag dock är en bra egenskap. Jag skulle hata att känna mig tvungen att stanna hemma för att det är ett bra program på tv.

Anyhoo. Idag gick jag in och tittade på ett par avsnitt från allra första säsongen. Gillar inte riktigt programledaren där men i övrigt är det ett bra och intressant program. De gör det som jag vill åstadkomma. De lägger tvärt av med alla sötsaker, äter nyttig mat och tränar regelbundet. Eller ja, de tränar extremt mycket, men principen är densamma. Jag själv blir ganska peppad av att se hur de klarar sig. Tack vare programmet har de lite lättare förutsättningar än man har när man ska klara allt på egen hand men i grund och botten handlar det om att ge sig fan på att lyckas. Så om motivationen är i botten - gå in och titta på ett avsnitt därifrån. Det peppar mig i alla fall! :)

En av två godkänt i alla fall

Sitter på en dötråkig föreläsning om informationssökning kring vetenskapliga publikationer. Gick precis in och kollade mina poäng och såg att jag klarade den ena delen av tentan vi hade nyss. Har inte fått reda på hur det gick med den andra men jag vet redan att jag inte svarat på tillräckligt mycket för att få godkänt. Men det skiter jag i just nu för jag klarade den ena i alla fall och det gjorde min dag! :D


Sista vfu'n för terminen.

Nu är vfu'n över för denna termin. Sjukdagar, områdesdagar och allt har jag tagit igen så nu dröjer det innan jag kommer tillbaka igen. Trist. Jag tycker väldigt bra om min vfu-plats, om barngruppen, området och allt. Skulle mycket väl kunna tänka mig att arbeta där.

Denna veckan är fartfylld, men mer om det allteftersom. I morgon blir det dock projektarbetsskrivande heela dagen med min partner in crime, Isabell.

Har för övrigt haft en jättejobbig halsbränna i två dagar nu. Brukar få det när jag sovit dåligt, men inatt sov jag faktiskt bra men idag har det ändå varit värst. Sjukt jobbigt. Fick en Pantoloc Control av en på vfu'n förut men det hjälpte inte ett skvatt. Var inte direkt till min fördel att jag hade stark mat med mig heller. Får la se när den behagar att ge sig av. Nu ska jag vila en stund innan det är dags att ta tag i disk-berget i köket.

Varför förskollärare?

Det finns dagar då jag ifrågasätter mitt val av yrke. Oftast är det på grund av att jag egentligen inte har testat på så många andra yrken och för att det finns yrken som jag skulle vilja testa på.

Men så finns det dagar som den här. När man kommer tillbaka (trött och jävlig) till sin VFU-plats efter att ha varit borta i drygt en månad och det första man möts av är barn som skriker "SANDRAAAAAAA, JAG HAR SAKNAT DIG, JAG HOPPADES ATT DU SKULLE KOMMA TILLBAKA". Den glädjen jag upplevde då levde jag på under hela "arbetsdagen" och den glädjen byggdes på när jag skulle gå därifrån och en pojke som är lite livlig och rörlig så att säga och som motarbetat mig i nästan allt jag försökt få igenom kommer fram till mig och säger "Jag vill ha en puss och en kram innan du går". Det gott folk, kan få hjärtat att smälta!

Det är tack vare sådana tillfällen i kombination med den oändliga mängd underbara citat man kan snappa upp från barn och deras sätt att verkligen bara vara "sig själva" som gör att jag vill arbeta med barn. 

Jag vet att jag kommer ha möjlighet att testa på andra yrken även om jag utbildar mig till förskollärare. Jag vet att min utbildning inte nödvändigtvis måste innebära att jag är låst till ett yrke. Men, visst är det en fantastisk bra och givande grund att kunna luta sig tillbaka mot?!

Sömnlös

Jag hatar att inte kunna sova, att bara ligga och vända och vrida på mig till ingen nytta för att somna 30 minuter innan det är dags att gå upp. Även om jag skulle somna nu på en gång skulle jag bara få 3 timmars sömn.

Det "roliga" är att jag är så van att jag inte ens blir stressad eller bekymrad över det längre. Blir bara smått irriterad på min kropp och mitt psyke men jag antar att det är okej.


Lasse Brandeby!

Dåligt med bloggande idag. Har inte haft någon lust att göra något, alls. Och ungefär så mycket har jag gjort också. Inget alltså. Eller jo. Jag var nere och handlade precis. Tacos blir det ikväll när Oscar kommer hem. Sen middag idag alltså.

Ska försöka sova tidigt idag. I morgon och på tisdag är det VFU (verksamhetsförlagd utbildning) som gäller. Ska dels göra igen två dagar som jag missat från förra perioden och så ska jag passa på att göra en enkätundersökning med pedagogerna angående deras synsätt på hållbar utveckling i förskolan. Det i sin tur ska bli till någon form av projektarbete, förhoppningsvis.

Har för övrigt fått två blåsor på foten efter gårdagens promenad. Jättekonstigt. Har ju använt de skorna länge utan att få några blåsor på gymet, så varför skulle jag få det utomhus? Skumt. Och oskönt!

Idag tar vi också farväl av folkkäre Lasse Brandeby som avled under natten till idag och det gör jag med ett klipp på "Kurtan" från mitt födelseår - 1989.


Hjärnkoll på vikten!

Igår fick jag läst ut den bok jag pratat om. Boken heter "Hjärnkoll på vikten" och är skriven av Martin Ingvar och Gunilla Eldh. Det är en bok jag verkligen rekommenderar. Överallt går det att hitta information om hur kroppen påverkas av att vara överviktig men att hitta information om hur hjärnan påverkar att man är överviktig är inte riktigt lika lätt. 

Boken bygger på en hel del forskningsresultat och jag trodde först att det skulle bli som att läsa orelevant kurslitteratur men den var lättare att läsa än jag trodde och innehåller även inslag av humor. Så läs den gott folk. Vill ni ha mer information eller testa om just du har hjärnkoll kan ni gå in på hemsidan.



"Det räcker inte med att hoppa över varannan kanelbulle. Du måste ställa om hela systemet. Trött på fantasifulla dieter och falska löften om kilon som rasar? I den här boken sammanfattas det som vetenskapen hittills har kommit fram till när det gäller hållbar viktminskning. Det här är ingen snabbkur, men vägen till ett lättare och mer hälsosamt liv blir betydligt enklare. 

Utgångspunkten i boken är att din övervikt inte sitter kring magen eller om baken - utan i hjärnans belöningssystem. Där finns de osynliga krafter som styr dina matvanor och många andra val i vardagslivet. Om du lär dig samarbeta med din hjärna, kommer kroppen inte att protestera när du byter vanor. Då bantar du med hjärnan - i stället för att köra huvudet i väggen. 

Hjärnkoll på vikten vänder sig både till dig som vill gå ner i vikt och till dig som ger råd om vikt och hälsofrågor."

Bellas lullaby

Eftersom jag själv inte kan sluta lyssna på detta piano-stycke tänkte jag vara så snäll att göra er besatta också. :D



Lördagsmys!

Idag har jag lördagsmys på hög nivå med min älskade fjäderbebis! Helt sjukt hur mycket kärlek man kan känna för ett så litet djur. <3

Än så länge har vi tittat på "Where the heart is" som jag köpte hem från discshop i veckan. Mysig film! Synd bara att det är en importerad film som saknar svensk text, lite svårt att höra ibland.


Powerwalk!

Jag struntade i sko-problemet och tog med mina skor jag har på gymet ut på en powerwalk idag. Hade ingen större lust att åka till gymet och har i flera dagar känt för att ta en riktig långpromenad så det fick bli det i stället. Ska ju ändå köpa nya "gym"-skor i slutet på månaden, får la tvätta av de jag har nu fram till dess. 

Skönt att få sig en långpromenad. Fick dessutom handlat på vägen så nu slipper jag tänka på det ikväll. Idag blir det pasta carbonara till middag. Får passa på när Oscar inte är hemma eftersom han inte tycker om ost. Ha en jättemysig lördag allihop! :D

Knark

Köpte lösgodis närr jag var nere på Maxi förut. Satte igång Twilight i dvd'n och började genast roffa åt mig godiset. Mitt i frossandet vaknade jag upp. - Varför? Jag var inte sugen på godis när jag gick ner och handlade. Jag var förvisso lite sugen på godis när jag började äta, men inget som inte en frukt hade kunnat ordna upp. Så varför? Konstigt hur det där med beroende fungerar. Onyttigheter är mitt knark, ett beroende jag vill bli av med!

Nu ska jag ta och läsa en stund. Utan godis!

Bloglovin'

Bloglovin' är en bra sida på alla sätt och vis för sådana som mig som älskar att läsa diverse olika bloggar och som inte vill riskera att missa något. Tack vare Bloglovin' slipper jag dessutom gå in på bloggar i "onödan" om de inte har uppdaterat. Så följ gärna mig på bloglovin' genom att gå in här eller klicka på ikonen längst ner i menyn till höger.

Eftersom detta är en ny blogg tar det ett tag för inläggen att läsas in via bloglovin' nu i början men jag gissar att det borde flyta på bättre om ett par dagar.

2011-11-18

Jag är fortfarande inte riktigt kompis med min ajfön. :( Men jag får la ge det ett par dagar så kanske jag blir lika kär igen.

Idag har jag storstädat köket (fläkt, ugn, skåpsluckor, you name it). Har även lagt in tvätt och kört lite annat småplock så nu ser det lite mer anständigt ut i alla fall. Ska precis ta på mig och gå ner med en massa papper och skit till återvinningen också så att man är av med det. Sedan får det bli en tur till och från Maxi så att det blir lite motion idag i alla fall. :)

Gör en god gärning!

Serla har en tävling på Facebook. Rösta på det bidrag du skulle vilja vinner pengar till sin verksamhet och denna verksamhet har chans att vinna 50.000:-. Samtidigt är du med och tävlar om ett presentkort på 250:- från presenttorget. 

Kul att större företag satsar på att sponsra "mindre" projekt. Så gör dagens goda gärning och lägg lite av din tid för att ge någon chansen att förverkliga sina projekt eller hålla sin organisation i rörelse. 


Gräsänka

Denna helgen har jag lägenheten helt för mig själv eftersom älskling ska till sin familj i Halmstad och hälsa på. Skönt att vara lite för sig själv ibland också. 

Planerna idag består i att först städa lite grann (det ser ut som ett bombnedslag här nu). Sedan ska jag ta mig iväg till gymet och därifrån till Maxi för att införskaffa något gott pålägg att ha på knäckebröd. Förslag anyone? Ikväll blir det slappt, slappt, slappt. Ska kanske passa på att se någon av "mina" filmer på tv'n då den är ledig för en gångs skull. :)

Telefonstrul!

Jag fick lite aggressionsproblem igår kväll. Jag skulle bara stoppa in Ajfönen i datorn och föra över en bild. Samtidigt behövde det göras en uppdatering på telefonen så jag tänkte att det är la lika bra att ha den gjord. Mitt i uppdateringen kom det upp en liten ruta att det inte kunde slutföras och vips så kunde jag inte göra någonting med telefonen. Alls.

Ringde till 3 kundtjänst (sjukt bra service, jättetrevlig kille att prata med - pluspoäng på det!). Killen på 3 hjälpte mig att få igång telefonen såpass att jag kunde göra en fabriksåterställning på den. Jag har gjort det förr och det brukar inte vara något problem utan jag brukar bara få synkronisera telefonen med den senaste säkerhetskopian så brukar jag ha det mesta kvar, bortsett från möjligtvis någon enstaka app som jag laddat ner efter senate kopian gjordes men det kan jag leva med.

Igår ville den dock inte synkronisera med den senaste så den enda jag hade att gå efter var en från den 13 april i år. INTE OKEJ! Jag har laddat ner hur mycket braiga appar och organiserat det hur bra som helst sedan dess. Nu är det inte alls som det ska. Och det retar mig.

Menmen, jag ska la lyckas få ordning på den också.

PeppApp

Tänkte tipsa er om en App jag laddade ner på min iPhone för ett tag sedan. Vet inte om den finns till android också, men kolla gärna upp det. 

Det är en app av Olof Röhlander full med peptalks som man kan lyssna på när man känner sig allmänt nere, när man har ett möte väntande som man inte ser fram emot, när man funderar på att skippa träningen trots att man har lovat sig själv att gå dit. 

Den kommer inte att få dig till gymet, det är bara DU som kan få dig dit, men det är en liten push på vägen i alla fall. :)


Klick, klick!

Precis suttit och beställt ett par nya träningsbyxor från OneStopPlus. Är i stort behov av nya träningskläder i alla dess former men inte det lättaste att hitta i rätt storlek (än så länge). 139:- skulle dessa kosta, men minsta beställningssumma var 200:- så jag var tvungen att beställa en tunika också. Det var ju hemskt tråkigt! :D Hoppas på snabb leverens. Första gången jag beställer därifrån så får se vad det är för kvalitet på allt.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Blev inte så mycket gjort idag som jag hade planerat. Alls. Körde Zumba i 20 minuter innan mina fötter sa ifrån. Har mest hängt framför One Tree Hill idag. Bra serie! Fick till och med bli pizza till middag. Inte okej, men jag hade verkligen ingen lust att laga mat! Ska försöka hitta lite bättre lösningar till det problemet eftersom det trots allt händer titt som tätt att man bara inte har någon lust att ställa sig och laga mat trots att man har skrivit ner det i en matlista. Några bra förslag?

I morgon ska jag hänga med Isabell i skolan. Ska fixa enkät och grejer. Får se vad/om det blir någon träning i morgon. I slutet på denna månaden ska jag i alla fall köpa mig ett par nya träningsskor så att jag kan använda de jag har nu utomhus i stället. Har inga vettiga skor att gå promenader i utomhus vilket är lite tråkigt för jag vill kunna variera min träning så gott det går för att jag inte ska göra samma misstag som tidigare och tröttna.

Menmen. I morgon är det en ny dag, kan bli bra det! :)

Onsdag.

Fortfarande ingen frukostmänniska, uppenbarligen. 1 Actimel och 1 clementin gick ner innan jag var precis på gränsen till illamående och jag vägrar att äta så att jag mår illa. 

Oklart vad som händer idag. Funderar på att köra storstädning och damma av hyllor och liknande i lägenheten. Fast ska nog börja med samma Zumba-pass som jag körde igår. Ska även försöka fortsätta läsa på en bok jag börjat på som är relaterad till hälsa. Det hör inte till vanligheterna att jag lyckas få tid till att läsa annat än skolgrejer nu för tiden. Recension kommer när den är färdigläst men so far, so good. 



Blev sötsugen inatt men i stället för att käka av chokladen (ja, vi har choklad hemma) så målade jag mina gräsliga naglar så att de matchade min onepiece. Kul att se att man kan följa sina egna råd ibland. Hepphepp! :)

Ajabaja, inte ta godisbiten!

Hur ska man undvika chokladen, glassen.. ja frossande helt enkelt när sötsuget smyger sig på. Här är tips på vad du kan ägna dig åt i stället för att ta den där godisbiten ur skafferiet på kvällen som du köpte hem för att ”det kan vara bra att ha”.

 

  • Måla naglarna.
  • Läs en bok som är så intressant att du inte kan slita dig ens för att gå till skafferiet
  • Titta på en film/serie som får dig att gråta. Det är jobbigt att äta när man gråter. Kanske inte det mest hälsosamma för psyket men hey, det är bara ett förslag.
  • Tvinga din sambo att spela sällskapsspel med dig.
  • Gå en promenad.
  • Plocka fram kläder inför morgondagen.
  • Passa även på att packa väskan med det du ska ha under morgondagen, vips så har du dessutom gett dig själv möjlighet till några minuters extra sömn.
  • Städa – kanske inte det roligaste, men vilken nöjdhetskänsla man får när det är skinande rent överallt.
  • Tvinga din sambo att lära dig ett krigsspel på xbox, playstation eller liknande (OBS! Använd endast denna metod om tålamodet är under kontroll).
  • Lär dig spela ett instrument.
  • Rensa telefonen på gamla sms.
  • Rensa telefonen på appar du inte längre använder.
  • Rensa mailen.
  • Rensa datorn.
  • Fixa grymma spellistor inför träningspasset.
  • Organisera garderoben efter färger.
  • Fönstershoppa på nätet.
Fler tips på vad man kan göra?

 


Den nakna sanningen!

Min vikt just nu: 100,8kg. Blir lika rädd varje gång jag ser att det är tresiffrigt på vågen. Men det är väl bra det, motivation kan det kallas.

Min målvikt är 65kg. Det är en lång väg att gå, men vad gör det. Jag ser fram emot det. Jag vet att jag kommer lära mig mycket på vägen och lägga en hälsosam grund för resten av mitt liv. 

Jag har länge dragit mig för att avslöja min vikt. För min egen skull. Vad andra tycker och tänker är inte relevant. Men siffrorna på vågen blir på något sätt en konkret käftsmäll varje gång och man inser att det liv man lever och den mat man äter inte är direkt hälsosam. Vågen hade lika gärna kunnat skrika "Du, din dumma fan, vakna upp och inse att din kropp inte mår bra!". 

Jag försöker vakna upp ur min dvala och ta tag i det här, en gång för alla. Det är en lång väg att gå. Alla gånger man misslyckats tidigare ligger bakom som en tung ryggsäck. Men någon gång ska ju vara den första säger de ju så varför inte denna gången? :)

De största hoten jag måste försöka slå ner är:
  • Soffan - åh du sköna möbel som lockar mig med dina mjuka kuddar på kvällarna, dagarna, ja.. när som helst på dygnet.
  • Sötsuget - en lömsk sak som kan smyga sig på precis när som helst.

Köttgryta a la Sandra




Projektarbete och Zumba

Riktigt kort dag i skolan idag med 1,5 timmas handledning för projektarbetet. Projektarbetet är det enda som är kvar i denna kursen, sedan är den över. Äntligen. Jag och Isabell skriver tillsammans och skall skriva om pedagogers förhållningssätt till att lära ut hållbar utveckling till barn i förskolan. Nästa vecka ska vi ut på VFU-platserna (verksamhetsförlagd utbildning) med en enkätundersökning som pedagogerna där skall få svara på.

På "hälso"-fronten idag har det gått bra. Hade ingen frukost-mage idag (brukar jag aldrig ha) men fick i mig lite i alla fall. Åt lunch när jag kom in till skolan (ciabatta med salami, brie-ost, sallad och lök). När jag kom hem körde jag Zumba i 50 minuter. Det är helt galet länge för att vara mig! Så stolt över mig själv! Och bättre ska det bli. 

Har satt upp mål och delmål med vikten nu. Meddelar dessa senare. Det kommer även upp ett recept på grytan jag gjorde till middag igår samt en liten presentation om mig. :)


Första inlägget.

Varför en hälsoblogg?

Jag ser den här bloggen som en möjlighet för mig att piska min självdiciplin och förändra mitt liv. Jag har ett ökande intresse för kost, träning och hälsa. Dessutom vill jag hjälpa andra människor. Inte bara människor som är överviktiga som jag utan människor som är underviktiga, människor som har sömnproblem, ångest, dåligt självförtroende. Hälsa för mig är så mycker mer än bara vikt. Att peppa andra och bli peppad till att leva ett hälsosammare liv är guld värt.

Varför "TittaEnTjockis"?

Jag ville ha en titel som dels väcker uppmärksamhet och tankar men även en titel som representerar "mig" och hur jag är som person. Det var även viktigt för mig att få in humor (ett skratt förlänger livet, eller?). Därför valde jag "TittaEnTjockis" som titel. 

Bloggen just nu:

Bloggen är väldigt ny, designen likaså. Saker och ting kommer alltså ändras på bloggen alltmedan tiden flyter på. Bland annat så ska en ny header fixas. Jag har bloggat i cirka 4 år tidigare och har under dessa åren haft 3-4 olika bloggar och ännu fler olika designer. Jag vet därför av erfarenhet att det tar lite tid att upptäcka saker man är mer eller mindre nöjd med. All konstruktiv kritik tas tacksamt emot!

Kategorierna:

Jag har valt att ha hela 13 kategorier för att både ni och jag enklare skall hitta runt på bloggen om något speciellt eftersökes. Här är de (inkl. kortare förklaringar om vad de kommer innehålla):
  • Vardagskaoset! - Min vardag. Skola, vänner, familj och allt som hör därtill.
  • Recept! - Mina favoritrecept på enkel vardagsmat, frukost, lunch, middagar och kanske ibland även något bak.
  • Sandra tipsar - Jag tipsar om böcker, bloggar, appar med mera som involverar hälsa.
  • Träning - Olika sorters träning jag testat/testar på samt utrustning.
  • Ångest och sömnproblem - En del av min vardag som jag vill dela med mig av.
  • Gästbloggar - Om någon är intresserad av att dela med sig av sin historia men inte vill skaffa en egen portal är ni välkomna hit.
  • Matlistor - Vad jag äter/tänker äta, vecka för vecka
  • Musik & Film - Sånt som lyssnas på och tittas på.
  • My story - Hur hamnade jag här?
  • Gott & blandat - sådant som inte passar in någon annanstans.
  • Shopping - sådant man spenderar pengar på.
  • Mål, delmål och resultat - Min viktresa
  • Bloggen - Vad som händer, utséende, innehåll m.m.
Kategorierna kommer att dyka upp efter hand som något publiceras i dem.

Ursäkta längden på inlägget, mycket man vill ha med på samma gång! Orkade du läsa ända hit orkar du säkert lämna en åsikt bland kommentarerna också? Jag är väldigt intresserad av vad just DU tycker! :)

RSS 2.0